Grupa "IĻĢI" un Zane Šmite

Daugavpils Palace of Culture

Pasākumu cikla „Vienības namam 87!” ietvaros Ziemas saulgriežu vakarā, 2024. gada 21. decembrī, plkst. 16.00 Daugavpils Kultūras pils koncertzālē (Smilšu ielā 92) notiks grupas „Iļģi” koncerts.

„Kaladū, Totari, Olilo!” Reizi gadā šie piedziedājumi top par pirmdziedājumiem, jo dziedāti īstajā laikā – Svētku laikā. Latvieši nevienus citus gadskārtas godus nav dēvējuši par svētkiem. Ir Meteņi, Lieldienas, Miķeļi un Mārtiņi, bet tikai ziemas saulgrieži saukti par Ziemassvētkiem. Tad dainu latvietis ciemos gaida pašu Dievu, ne tikai Dieva dēlu Jāni, kā gada otrajā pusē. Un tepat arī Pele ar savu bezgalīgo ceļojumu, Kaza un Vilks, danču bērni un čigāniņi…

Ziemassvētku koncerti ir īpaši pašiem mūziķiem un „Iļģu” mūzikas klausītājiem. Šogad, tieši Ziemas saulgriežu vakarā, grupa būs Daugavpilī.

Arī šogad „Iļģu” skanējumu papildinās unikālās balss īpašniece Zane Šmite, bez kuras Ziemassvētku koncerts nav iedomājams.

„Iļģi” šajos koncertos – Ilga Reizniece (balss, vijole), Māris Muktupāvels (balss, dūdas, kokle, akordeons), Gatis Gaujenieks (balss, basģitāra, ģīga), Egons Kronbergs (ģitāra), Martins Linde (bungas, perkusijas).

Biļetes: Daugavpils Kultūras pils kasē, "Biļešu paradīzes” kasēs un internetā. Cena 7.00 eiro.

Koncertu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Kultūras pils kases tālrunis +371 65443809